Veroilmoituspalvelut

Usein työkomennuksella olevien ulkomaalaisten työntekijöiden veroilmoitukset laaditaan työnantajan toimesta. HR Ennakkoverokonsultointi auttaa tarvittaessa työntekijöiden Suomen veroilmoitusten teossa.

Esitäytetyt veroilmoitukset tulee palauttaa veroviranomaisille toukokuussa. Ota yhteyttä hyvissä ajoin ennen veroilmoituksen jättämistä, sillä veroilmoitusten laatimista varten pitää

  • hankkia tarvittavat valtakirjat
  • kerätä työnantajalta ja työntekijältä tietoa työntekijän tuloista, vähennyksistä ja varallisuudesta
  • tarvittaessa hankkia ulkomaisista pankeista, vakuutusyhtiöistä, kotivaltion veroviranomaisilta ja mahdollisilta muilta tahoilta dokumentteja ja lisäselvityksiä
  • tarvittaessa selvitettävä tulojen verotusta työntekijän kotivaltiossa kaksinkertaisen verotuksen estämiseksi.

Veroilmoituspalveluun voidaan halutessa sisällyttää työntekijän kanssa tapaaminen, jossa käymme läpi hänen Suomen verotusta ja hänen verotuksellista asemaansa Suomessa. Myös verolipun tarkistamisesta voidaan sopia erikseen.

Huomaa, että vaikka työntekijä kuuluisi ns. avainhenkilöverotuksen piiriin, palkkatulojen lisäksi työntekijällä voi olla muita tuloja, vähennyksiä tai varallisuutta, jotka pitää ilmoittaa veroilmoituksella Suomeen. Tämän johdosta myös avainhenkilöverotuksen piiriin kuuluvien veroilmoitukset on syytä tarkistaa.

Veroilmoituspalvelu tuottaa monesti lisäarvoa veroilmoituksen lisäksi myös muutoinkin, sillä veroilmoitusta tehtäessä saatetaan löytää verosuunnittelumahdollisuuksia, joilla voidaan saavuttaa verosäästöjä niin työntekijälle kuin työnantajalle. Toki näistä asioista keskustellaan luottamuksellisesti ja parhaaseen lopputulokseen päästään, kun sekä työntekijä että työnantaja voivat luottaa yhteistyökumppaniin.

 

   

© HR Ennakkoverokonsultointi Oy | Puh. 050 337 8399 | asiakaspalvelu@ennakkovero.fi | Y-tunnus 2474588-3