Avainhenkilön vertailulaskuri

Suomessa työskentelevä ulkomainen avainhenkilö voi maksaa Suomesta saaduista palkkatuloistaan 35 %:n lähdeveroa progressiivisen verotuksen sijaan tiettyjen edellytysten täyttyessä. Avainhenkilön verotukseen pääseminen ei tapahdu automaattisesti, vaan sitä on haettava verotoimistosta viimeistään 90 päivän kuluessa työskentelyn alkamisesta. Veroetu on mahdollista saada työskentelyn ensimmäiseltä 48 kuukaudelta.

Avainhenkilöksi hakeutuminen ei kuitenkaan aina kannata. Riippuen henkilön muuttoajankohdista sekä tulojen ja vähennysten määrästä, palkkatulon verotus voi olla edullisempaa progressiivisen verotuksen mukaisesti laskien.

Jotta päätös avainhenkilöksi hakemisesta olisi helpompaa, HR Ennakkoverokonsultointi on tätä varten tehnyt laskurin. Avainhenkilön vertailulaskuri on tehty työnantajan ja työntekijän avuksi ratkaisemaan, kannattaako ulkomailta muuttavaa työntekijää hakea avainhenkilöverotuksen piiriin.

Avainhenkilön vertailulaskuri kuuluu Ennakkoperinnän verolaskurit 2019 -verolaskuriohjelmaan. Ohjelmasta löytyy tämän lisäksi 16 muuta laskuria tilitoimistojen ja työnantajan laskelmien helpottamiseksi. Oikealla olevista linkeistä löytyy lisätietoa ohjelmasta ja sen laskureista. "TIlaukset" kohdasta näet ohjelman hinnan ja muut tilausehdot. Kysy lisää Jarkko Kuusiselta puhelinnumerosta 050 337 8399 ja sähköpostitse osoitteesta jarkko.kuusinen@ennakkovero.fi.

 

© HR Ennakkoverokonsultointi Oy | Puh. 050 337 8399 | asiakaspalvelu@ennakkovero.fi | Y-tunnus 2474588-3