Autoetu vai oma auto -laskuri

Kannattaako ottaa autoetu vai ajaa työajot omalla autolla? Kuinka paljon autoedusta joutuu maksamaan veroa ja kuinka paljon työntekijälle jää nettona rahaa käteen eri vaihtoehdoissa? Entä mitkä ovat autoilusta aiheutuvat kulut työnantajalle ja mikä vaikutus rahapalkan alentamisella on työnantajalle ja työntekijälle?

Ei hätää, tämän laskurin avulla pystyt helposti vertamaan, mitä vapaa-autoetu, käyttöetuauto ja työntekijän oma auto rahassa merkitsee niin työntekijälle kuin työnantajallekin. Jotta vertailulaskelma voidaan toteuttaa, tulee laskelman taustalle täyttää työntekijää ja autoa koskevia tietoja. Tietojen perusteella ohjelma laskee automaattisesti autoedun verotusarvon, työntekijän verojen määrän sekä nettotulot ja työnantajan palkansivukulut. Laskelmalla voidaan valita ostaako yritys auton itselleen vai hankkiiko yritys sen leasingsopimuksen avulla. Voit valita erikseen, mitä kustannuksia leasingsopimus kattaa.

Kuten muutkin Ennakkoperinnän veroavaimet -ohjelman laskurit, myös tämä laskuri on pyritty tekemään mahdollisimman helppokäytöiseksi. Sekä muutettavat tiedot että laskennan lopputuloksen näet heti samalla sivulla. Voit valita haluatko luvut esitettävän auton pitoajan mukaisena, vuosittaisena tai kuukausittaisena arvona. Voit halutessasi kokeilla miten esim. yksityisajojen määrä tai auton hinnanmuutos vaikuttaa lopputulokseen tai mikä on leasingauton kustannus yhtiön hankkimaan autoon verrattuna.

Alla olevassa kuvassa näet esimerkin laskelman sisällöstä. Harmaassa kentässä olevia tietoja sekä leasing-valikon tietoja voidaan muuttaa. Huomaa, että monissa kohdissa valinnan voi tehdä useamman vaihtoehdon joukosta. Esimerkiksi työntekijän rahapalkka autoetulaskennassa voidaan valita useiden eri vaihtoehtojen välillä tai rahapalkka voidaan merkitä halutun euromäärän suuruiseksi. Autoedun verotusarvo on mahdollista ottaa laskennassa huomioon joko todellisten yksityisajojen suuruisena tai kuukausikohtaista arvoa käyttäen. Laskelman lopputulos eri vaihtoehtojen välillä näkyy valkoisessa kentässä. Tämän lisäksi laskelmasta voi tulostaa erikseen koostelomakkeen vertailun lopputuloksesta.

Ohjelma on saanut hyvää palautetta käyttäjiltä ja nettikävijöiden keskuudessa juuri tämä laskuri on herättänyt eniten kiinnostusta. Erityisesti ohjelman monipuolisuus ja helppokäyttöisyys ovat saaneet käyttäjiltä kiitosta. Käyttäjät ovat lisäksi olleet tyytyväisiä, kun kerrankin yhdellä laskurilla saadaan kaikki kustannukset kerralla näkyviin ja eri vaihtoehtojen kustannukset ovat keskenään helposti vertailtavissa.

Halutessasi laskurin käyttöösi, valitse oikealla olevasta linkistä kohta "Tilaukset". Sieltä löytyy tarkempaa tietoa ohjelman hinnasta ja toimitusehdoista. Lisätietoa laskurista voit kysyä Jarkko Kuusiselta puhelinnumerosta 050 337 8399 tai sähköpostitse osoitteesta jarkko.kuusinen@ennakkovero.fi.

 

© HR Ennakkoverokonsultointi Oy | Puh. 050 337 8399 | asiakaspalvelu@ennakkovero.fi | Y-tunnus 2474588-3