Ammatinharjoittajan tulojakolaskuri

Tämä laskuri on tarkoitettu liikkeen- ja ammatinharjoittajille. Veroilmoitusta jätettäessä verotoimistoon, tulojaon vertailulaskurin avulla pystytään helposti tarkistamaan, miten nettovarallisuuden perusteella jaettava yritystulo kannattaa vaatia jaettavaksi ansio- ja pääomatuloksi. Liikkeen- ja ammatinharjoittajahan voi veroilmoituksellaan valita kolmesta eri vaihtoehdosta (20 % / 10 % / 0 %) elinkeinotoiminnan pääomatulon enimmäismäärän suuruuden.

Laskelman toimimiseksi elinkeinonharjoittaja merkitsee oikaistun elinkeinotoiminnan tuloksen, nettovarallisuuden määrän ja YEL -työtulon. Mikäli elinkeinotoiminnasta on maksettu palkkoja ulkopuolisille, myös tämä merkitään taustatietoihin. Jos yrittäjällä on muualta saatua palkkatuloa, henkilökohtaisia työkorvauksia tai vähennyksiä, myös nämä tulot ja menot on mahdollista merkitä laskelmaan.

Kun lisäksi syötetään asuinkunta, seurakuntaan kuuluminen ja ikä, niin laskelma ilmoittaa, mikä vaihtoehdoista on elinkeinonharjoittajalle edullisin. Tietysti samalla näkee myös verojen määrät. Ohessa on esimerkki vertailulaskelmasta.

Ammatinharjoittajan tulojakolaskuri on osa HR Ennakkoverokonsultoinnin tekemää hyödyllistä verolaskuriohjelmaa. Ennakkoperinnän verolaskurit 2019 -ohjelman 17 laskurin avulla voit laskea veroja nopeasti ja helposti. Lisätietoa muista ohjelman laskureista löydät vieressä olevista linkeistä. Hintatiedot ja muut tilausehdot löytyy "Tilaukset" -linkin takaa.

Jos tarvitset lisätietoa ohjelmasta, ota yhteyttä Jarkko Kuusiseen. Jarkon tavoittaa parhaiten puhelimitse numerosta 050 337 8399 tai sähköpostilla osoitteesta jarkko.kuusinen@ennakkovero.fi

 

© HR Ennakkoverokonsultointi Oy | Puh. 050 337 8399 | asiakaspalvelu@ennakkovero.fi | Y-tunnus 2474588-3