Palkkaa vai osinkoa -laskuri

Kuinka varoja kannattaa osakeyhtiöstä jakaa osakkaalle, palkkana vai osinkona? Tämän laskurin hankittuasi näet nopeasti, mitä veroseuraamuksia eri vaihtoehdoista menee.

Palkkaa vai osinkoa -laskuri laskee automaattisesti osingon ansio- ja pääomatulo-osuuksien määrät, palkasta ja osingosta menevät veroseuraamukset sivukuluineen ja yhtiölle aiheutuvat veroseuraamukset varojen jaosta. Lisäksi laskuri näyttää työntekijän nettotulon ja yhtiön varojen lisäyksen suhteessa osinkoon. Sinun tarvitsee vain valita jaettavissa olevien varojen määrä ja sen jälkeen alinta liukusäädintä siirtämällä näet veroseuraamukset erilaisista varojen jaosta.

Valintaikkunoista voit valita, onko osakas YEL-vakuutettu ja vähennetäänkö yrittäjän eläkevakuutusmaksut yhtiön vai osakkaan tulosta. Luonnollisesti voit vapaasti valita asuinkunnan, iän ja kirkkoon kuulumisen (ev.lut. tai ortod.). Varojen noston vaikutuksessa on huomioitu yhtiön tuloista tehtävät vähennykset ja sitä myötä yhtiön tuloksesta maksettavien veojen alentuminen, kun varat maksetaan palkkana.

Palkan ja osingon veroseuraamukset on laskettu vuoden 2019 lukujen perusteella. Tämän helpompaa osingosta menevien veroseuraamusten laskenta ei enää voi olla. Palkkaa vai osinkoa -laskuri sopii erityisesti tilitoimistojen ja omistajayrittäjien käyttöön.

Laskuri on maksullinen ja se sisältyy yhtenä laskurina 16 muun laskurin sisältävään Ennakkoperinnän verolaskurit 2019 -ohjelmaan. Ohjelma on HR Ennakkoverokonsultoinnin kehittämä ammattikäyttöön suunniteltu helppokäyttöinen verolaskuriohjelma. Lisätietoa ohjelman muista laskureista löytyy oikealta olevista linkeistä. Ohjelman hinta ja tiausehdot löytyy "Tilaukset" - kohdasta. Lisätietoa ohjelmasta antaa Jarkko Kuusinen numerosta 050 337 8399 ja sähköpostitse jarkko.kuusinen@ennakkovero.fi.

 

© HR Ennakkoverokonsultointi Oy | Puh. 050 337 8399 | asiakaspalvelu@ennakkovero.fi | Y-tunnus 2474588-3