Brutotuslaskurit

Kun työntekijän puolesta maksetaan työntekijän verot, maksettu verokin on taas veronalaista tuloa, josta taas joudutaan maksamaan veroa eli veroa verosta. Jos haluan maksaa 1520 euroa nettona, paljonko se onkaan bruttona? Entä jos samalla työntekijälle tai yel-osakkaalle annetaan luontoisetu, paljonko bruttona pitäisi maksaa, jotta se kattaisi nettotulon lisäksi myös luontoisedun verot?

Kuulostaako hankalalta? No, ei ainakaan enää brutotuslaskureiden avulla, sillä Ennakkoperinnän verolaskurit 2019 -ohjelmaan on rakennettu brutotuslaskurit, joista ohessa on malliesimerkit. Sinun tarvitsee syöttää tietoa vain valkoisiin kenttiin ja ohjelma laskee kaiken muun tarvittavan.

Yhden veroprosentin brutotuslaskurilla saadaan nopeasti selvitettyä yhtä veroprosenttia apuna käyttäen nettotulosta bruttotulon määrä. Tähän laskuriin on mahdollista syöttää myös veronalaisen luontoisedun verotusarvo. Voit valita onko kyse YEL-yrittäjästä, pitääkö suorituksesta maksaa palkan sivukulut jaminkä ikäinen henkilö on. Sivukuluprosentteja ei tarvitse tietää, ohjelma laskee ne puolestasi. Kun tiedot on syötetty, laskelma näyttää työntekijän ja työnantajan kustannukset ja paljonko maksuja on tilitettävä viranomaisille.

Jos suorituksen määrä ylittää verokortissa olevan lisäveroprosentin rajan, tällöin bruttotulosta osa pidätetään perusprosentin ja osa lisäveroprosentin mukaisesti. Tätä tarkoitusta varten ohjelmaan on rakennettu myös verokortin brutotuslaskuri, jotta nämäkin laskelmat onnistuttaisiin tekemään nopeasti ja helposti. Toistaiseksi laskurissa tömö on tehty vain kuukausitulojen mukaisesti.

Lisätietoa Ennakkoperinnän verolaskurit -ohjelman muista verolaskureista löydät viereisistä linkeistä. Ohjelma on maksullinen. Hinnat ja tilausehdot löytyy "TIlaukset" -kohdasta. Lisätietoa ohjelmasta antaa Jarkko Kuusinen numerosta 050 337 8399 tai sähköpostitse jarkko.kuusinen@ennakkovero.fi.

 

© HR Ennakkoverokonsultointi Oy | Puh. 050 337 8399 | asiakaspalvelu@ennakkovero.fi | Y-tunnus 2474588-3