Brutotuslaskurit

Kun työntekijän puolesta maksetaan työntekijän verot, maksettu verokin on taas veronalaista tuloa, josta taas joudutaan maksamaan veroa eli veroa verosta. Jos haluan maksaa 520 euroa nettona, paljonko se onkaan bruttona?

Kuulostaako hankalalta? No, ei ainakaan enää brutotuslaskureiden avulla, sillä Ennakkoperinnän verolaskurit 2018 -ohjelmaan on rakennettu kaksi erilaista brutotuslaskuria, joista ohessa on malliesimerkit. Sinun tarvitsee syöttää tietoa vain valkoisiin kenttiin ja ohjelma laskee kaiken muun tarvittavan.

Simppelin brutotuslaskurin avulla saadaan nopeasti selvitettyä yhtä veroprosenttia apuna käyttäen nettotulosta bruttotulon määrä. Käytännössähän tämä ei olisi vaikeaa muutoinkaan laskea, mutta kun mukaan pitää ottaa palkan sivukulut, myös nämä voidaan huomioida näppärästi simppelissä brutotuslaskurissa. Sivukuluprosentteja ei tarvitse tietää, ohjelma laskee ne puolestasi.

Jos suorituksen määrä ylittää verokortissa olevan lisäveroprosentin rajan, tällöin bruttotulosta osa pidätetään perusprosentin ja osa lisäveroprosentin mukaisesti. Tätä tarkoitusta varten ohjelmaan on rakennettu myös verokortin brutotuslaskuri, jotta nämäkin laskelmat onnistuttaisiin tekemään nopeasti ja helposti. Verokortin brutotuslaskuri toimii verokortin kuukausikohtaista tulorajaa hyväksi käyttäen. Verokortin brutotuslaskurissa voit kunkin palkan sivukulun osalta valita erikseen, haluatko ottaa sen mukaan bruttotulolaskentaan.

Lisätietoa Ennakkoperinnän verolaskurit -ohjelman muista verolaskureista löydät viereisistä linkeistä. Ohjelma on maksullinen. Hinnat ja tilausehdot löytyy "TIlaukset" -kohdasta. Lisätietoa ohjelmasta antaa Jarkko Kuusinen numerosta 050 337 8399 tai sähköpostitse jarkko.kuusinen@ennakkovero.fi.

 

© HR Ennakkoverokonsultointi Oy | Puh. 050 337 8399 | asiakaspalvelu@ennakkovero.fi | Y-tunnus 2474588-3